Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

SLeijtenrij
Doorsteek 2
4791 HR KLUNDERT

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 9.30 - 18.00 uur
Wo: 9.30 - 18.00 uur
Do: 9.30 - 18.00 uur
Vr: 9.30 - 20.00 uur
Za: 9.30 - 17.00 uur
Zo: gesloten

sLeijtenrij úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
sLeijtenrij
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Amrut Indian Single Malt Whisky

(0,0 / 5)
Amrut Indian Single Malt Whisky
De whisky's uit India werden tot voor kort nog steeds op basis van suikerriet gedistilleerd met als resultaat een product met een zeer twijfelachtige kwaliteit. Daar is echter sinds de komst van een "echte" whisky uit India nu verandering ingekomen. De Amrut distilleerderij brengt een whisky op markt, gemaakt van in India gekweekt graan afkomstig van de voet van de Himalaya in de noordelijke provincies Punjab en Rajasthan. De rijping geschiedt op Amerikaanse eikenhouten vaten in Bangalore.
Het rijpingsproces versnelt enorm, door het bijzondere klimaat in India (zeer koude winters en verschrikkelijk warme zomers). Meer dan een derde van het totaal aantal liters verdampt hier (Angels shares), een enorme hoeveelheid, vergeleken met het gemiddelde verlies in Schotland van 3%. Tijdens blindproeverijen werd deze malt whisky door kenners vergeleken met de kwaliteit van een 10 jaar oude Speyside malt whisky. Amrut is een single malt whisky met veel fruit, kruidig, aroma's van chocolade. Amrut managing director Neelakanta Rao Jagdale verwacht met de verkoop van de whisky bij meer dan 460 Indiase restaurants in Glasgow een begin te maken op deze traditionele Schotse whiskymarkt en daarna een landelijke distributie bij de ongeveer 28.000 "Indian Curry houses" in Engeland en hoopt op hetzelfde succes als de biermerken Cobra en Kingfisher uit India, die zeer succesvol op de Britse markt geïntroduceerd zijn.
.
€ 34,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
India
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
46% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
lichtgoud
Geur
rijp fruit aroma's met tonen van vanille en hout, iets kruidig, geroosterde noten en dan komen door de tonen van de vanille de tonen van het hout meer naar boven
Smaak
zoetige complexe aroma's mooi in balans met tonen van vanille en lichte kruidigheid
Afdronk
lang en subtiel met fraai terugkerende aroma's van het hout en het vanille met zachte tonen van sinaasappel
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review